Etalageproject

Etalageprojecten zijn projecten waar we met extra trots op terugkijken. Omdat ze gecompliceerd, vernieuwend of gewoon heel bijzonder zijn.

Directie en toezicht baggerwerk Bunschoten

Gemeente Bunschoten-Spakenburg heeft begin 2017 de Oude en Nieuwe Haven laten baggeren om deze weer op diepte te brengen voor de schepvaart.

Werkwijze

De baggerspecie wordt verwijderd met een kraanponton. De specie wordt in beunschepen en -bakken geladen. Met een kraanschip wordt de specie overgeslagen in een beunschip en afgevoerd naar een erkende verwerker.

Milieukundige begeleiding

Een deel van de baggerspecie is sterk verontreinigd en daarom onder BRL 6003 uitgevoerd. Onze toezichthouder en milieukundig begeleider Jan houdt de werkzaamheden in de gaten en zorgt voor goede afstemming tussen directievoerder en aannemer. Martijn is directievoerder voor dit project.

Afstemming eigenaren botters

Uitdaging in dit project is de aanwezigheid van vele botters en andere boten. Daarom is tijdig afstemming gezocht met de havenmeester en de eigenaren van de boten. De boten worden voor het baggerwerk tijdelijk ergens anders gelegd.

Volgens de afspraken wordt dit project eind februari 2017 opgeleverd.

Opdrachtgever

Gemeente Bunschoten-Spakenburg

Steekwoorden

Directievoering

Toezichthouder

Milieukundige begeleiding

BRL 6003

Baggerwerk

Marijke_s

Meer weten over waterbodems en baggeren?

Marijke Lebbink

E-mail naar M.Lebbink@tijhuisingenieurs.nl
Bel 030 68 68 060


Martijn_s

Meer weten over dit project?

Martijn Glerum

E-mail naar M.Glerum@tijhuisingenieurs.nl
Bel 030 68 68 060

 

Meer projecten binnen dit werkveld